Kwam met vijf vrouwen vanuit de Reeshof naar de Spoorzone voor het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op koningsdag 2017.
Lees het verhaalIk heb een lange historie met de Tilburgse Spoorzone: tijdens mijn studie werktuigbouwkunde bezocht ik de imposante Locomotiefhal die toen nog volop in bedrijf was.
Lees het verhaalOorspronkelijk was het plan om veel meer gebouwen van de voormalige NS-Werkplaats te slopen. Het stadsbestuur heeft miljoenen bij elkaar gesprokkeld om deze monumentale gebouwen te kunnen behouden.
Lees het verhaalAlle architectuurprijzen die de LocHal heeft gewonnen maken ons trots, maar uiteindelijk word ik het meest blij van connecties maken.
Lees het verhaalDe enige grote, open plek in de stad waar je in de zomer de zonsondergang kan zien. Als je hier zit is het net alsof je op vakantie bent.
Lees het verhaalTilburg is een preutse stad. Ja, ik kan er verder ook niks aan doen, maar als je zo hoog zit als ik, dan zie je alles.
Lees het verhaalIk heb 35 jaar in de missie gezeten, als ze me vroegen dan ging ik. Want als ze je vragen, weet je dat je het kunt.
Lees het verhaalFotografeerde van 2013-2020 mensen en locaties in de Spoorzone voor het autonome kunstproject Spoortocht 013
Lees het verhaalSkaten is echt mijn sport. Als m’n hoofd te vol is, als ik ergens mee zit, ga ik skaten en ben ik het zo weer kwijt.
Lees het verhaalVan de gemeente Tilburg kregen wij een tot de verbeelding sprekende historische restauratiewagen tot onze beschikking, die wij omdoopten tot ‘denktrein’.
Lees het verhaalHet grootste compliment vind ik nog steeds dat mensen van hun fiets stappen en de glazen wand van de WillemII Passage willen aanraken.
Lees het verhaalIk hou van mijn studio in TalentSquare, het uitzicht is er prachtig. Ik zit vaak in de vensterbank, gewoon om te kijken en in de verte te staren!
Lees het verhaalCoördineerde als vrijwilliger bij het Rode Kruis het inzamelen, sorteren opslaan en distribueren van goederen en kleding voor Syrische vluchtelingen.
Lees het verhaal‘Maak Tilburg maar wat mooier, meiske’ zei m’n opa toen ik hem vertelde dat ik hier ging wonen.
Lees het verhaalAlles wat we nu nieuw bouwen in de Spoorzone staat er voor de komende 150 jaar.
Lees het verhaalIn 2017 zaten we voor het eerst aan tafel om te praten over MindLabs, hoewel ik die naam eigenlijk pas later had bedacht.
Lees het verhaalKwam met een vriendin uit Eindhoven voor de eerste editie in 2013 van Festival Mundial in de Spoorzone
Lees het verhaalPlan-t voelt echt als ‘mijn’ gebouw, samen met het hele team natuurlijk. Dit was mijn eerste project. De verdiepingen zijn ingericht voor bedrijven. Maar Iedereen, alle Tilburgers, kunnen binnenlopen voor de horeca, kapper of sportschool.
Lees het verhaalDe bochten in de Burgemeester Brokxlaan kunnen op conto van ons bureau worden geschreven. We wilden niet dat het een racebaan werd, maar een meandering.
Lees het verhaalBij ons komen de kleinere kinderen, ouders, opa’s en oma’s, het gaat er heel gezellig en gemoedelijk aan toe.
Lees het verhaalWe zijn gewoon gaan luisteren toen er uitleg werd gegeven over het Clarissenhof en we waren meteen verkocht. Ik was zo enthousiast dat ik m’n zusje ook belde. Die zei tegen haar man: ‘Zullen we met ons Ria meegaan?’. We hebben nu allebei een appartement in dezelfde toren.
Lees het verhaalOnze horecamanier past bij de architectuur van de oude Houtloods, die we in 2014 met architecten Thomas Bedaux en Joyce Verstijnen transformeerden tot restaurant.
Lees het verhaalWerkte bij de voormalige NS‑werkplaats van NedTrain, ook wel D’n Atteljee genoemd.
Lees het verhaalSuperstedeke is een kunstenaarsoase, verscholen tussen de Stedekestraat en de Lange Nieuwstraat. Ik wil hier natuurlijk blijven, maar we wisten vanaf het begin dat het eindig was. We hebben hier twintig jaar gewoond, gewerkt en onze zoon heeft er een fantastische jeugd gehad.
Lees het verhaal© 2024 Gerdien Wolthaus Paauw |