Noortje Goossens

Ontwikkelingsmanager SDK Vastgoed (Volker Wessels)

Dit is mijn droombaan: ik vind de combinatie van grootsheid van de Spoorzone, de keuzes die je op lange en korte termijn moet maken, nadenken over de gebouwen die er moeten komen, en de samenwerking met andere betrokken partijen, mega interessant. Ik ben verantwoordelijk van de eerste pennenstreek, tot de handtekening van de huurder bij oplevering, en dat bevalt me. 

Plan-t voelt echt als ‘mijn’ gebouw, samen met het hele team natuurlijk. Dit was mijn eerste project. Ik kwam in februari 2016 in dienst bij SDK en het gebouw is in oktober 2020 opgeleverd. De verdiepingen zijn ingericht voor bedrijven. Maar Iedereen, alle Tilburgers, kunnen binnenlopen voor de horeca, kapper of sportschool. We zijn laagdrempelig.

Het hele Spoorzonegebied is van de Gemeente Tilburg, en is aangekocht in 2011. Er is een Europese aanbesteding gedaan met welke partner het gebied te ontwikkelen. Dat is VolkerWessels (SDK) geworden. We zijn gestart met de samenwerkingsovereenkomst, masterplannen die steeds concreter worden ingevuld, tot het koersdocument 2020, wat een sterke visie is voor de (nabije) toekomst.

We gaan hier samen met de Gemeente 200.000 m2 maken. Voor onderwijs, leisure, horeca, verblijf, ontspanning, vermaak, wonen. We hebben nu pas 25% van de bouw gerealiseerd en nog 75% te gaan. Ik begrijp de roep om groen en ademruimte, maar het kan niet anders: we gaan hier een hoogstedelijk gebied van maken, met ruimte tussen de gebouwen: een keuze voor levendigheid.

Het bouwen zit in de familie: m’n vader werkt op de administratie bij Heijmans. Mijn tweelingzus heeft dezelfde opleiding gevolgd: bouwkunde in Tilburg. Ik heb daarna nog Technische Universiteit Eindhoven gedaan. Mijn bouwkundige opleiding geeft me kennis in het gesprek met de bouwbedrijven als ik op werkbezoek ga. Ik vind het heel leuk om met de laarzen aan op de bouw te lopen, als aanvulling op de ontwikkelaar die ik ben.

Terug naar verhalen