Over Spoortocht 013

Op een ijskoude winterdag in 2013 bepaalt fotografisch kunstenaar Gerdien Wolthaus Paauw met enkele medewerkers van Gemeente Tilburg, de twaalf GPS-posities voor deze fotodocumentaire. Ze liggen verspreid over de Spoorzone in wording. Op deze posities komt ze jaarlijks terug voor het maken van één opname.

Een reis door de tijd

Per positie vindt u een time-lapse filmpje en ziet u de stedenbouwkundige ontwikkelingen, het samengaan van (industrieel) erfgoed en nieuwbouw in de periode 2013-2020. We zien de veranderingen onder onze ogen gebeuren. En toch: vraag hoe het er een jaar geleden uitzag, en we weten het niet meer. Dankzij fotografie voeden we onze (collectieve) herinnering, worden ons bewust van onze vergankelijkheid, én van de verantwoordelijkheid om een mooie en leefbare stad door te geven aan onze kinderen.

Mensen maken de stad. In hun portretten en verhalen zie je hun passie, lees je over hun kennis en kunde om bij te dragen aan Tilburg, stad met een ziel. Deze fotodocumentaire geeft een uniek beeld van dit bijzondere gebied midden in het hart van de stad.

Deze app is op 4 juni 2023 door Bas van der Pol - Wethouder Gemeente Tilburg, gelanceerd tijdens de Dag van de Spoorzone. De app blijft tot 4 juni 2027 in de lucht. Van 4 juni tot en met 31 augustus 2023 werd deze fotodocumentaire tentoongesteld in de LocHal in Tilburg.

Team

Concept, fotografie en interviews

Gerdien Wolthaus Paauw

Eindredactie interviews

Caroline Moerland

Vormgeving expositie

Sander Neijnens

Vormgeving en realisatie app

Erik Spinhoven
Doobob - Vormgeving en Illustratie


Sponsoren en donateurs

De expositie en deze app (stadswandeling) worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en donateurs. Wilt u ook bijdragen? Dat kan via de pagina ‘Steun ons’. Alvast bedankt! 

gemeente_tilburg erfgoed_tilburg paauw_fotografie Paul Achterberg tivoli_fonds Van Der Weegen LocHal

Onze donateurs

John van Lierop architect / bouwhistoricus

Bep van Riel

Erik Spinhoven Vormgever en Illustrator

Danielle Mercx-Schaffelaars Ilpanda Electrik, grafisch ontwerp

Cecile en Ad Smeulders