Ria van Rijen – van Lieshout

Bewoonster van het Clarissenhof

“We zijn gewoon gaan luisteren toen er uitleg werd gegeven over het Clarissenhof en we waren meteen verkocht. Ik was zo enthousiast dat ik m’n zusje ook belde. Die zei tegen haar man: ‘Zullen we met ons Ria meegaan?’. We hebben nu allebei een appartement in dezelfde toren. Gerard, m’n man ging met zijn 16e jaar naar het schooltje van de Spoorwegen, dat zat toen in gebouw 88. Hij heeft 40 jaar op d’n Atteljee gewerkt. Het is toch leuk, dat we nu hier in de Spoorzone -op zijn oude werkplek, wonen“.

“We komen uit de Bokhamer, daar hadden we een huis met 1200 m2 grond. Het was een paradijsje. Onze vier kleinkinderen konden er fietsen en in het zwembad spelen met hun vriendjes. We hadden drie schuren, dus toen we wisten dat we naar Clarissenhof gingen verhuizen zijn we gaan ruimen, want ons appartement is 80 m2. Ik zei vaak: ‘O, ik moet wel even kijken of het in m’n postzegeltje past’. Niet te tellen hoe vaak we naar de stort zijn geweest. Zeker meer dan 25 keer.

Het balkon is het domein van mijn man. Daar leest hij z’n krantje en rookt z’n sigaretje. Ik heb mijn eigen hoekje en kijk dan lekker naar buiten, er is altijd wat te zien en te beleven. We lopen vaak een rondje om, zo vanuit ons huis onder het station door, een slingertje via de Spoorlaan. We voelen ons hier veilig en gelukkig. Gerard tuiniert in de binnen tuin. Pas kwam een jong meisje een doos Merci chocolade brengen, omdat hij zo mooi strak de graskantjes doet“.

Twee weken na dit interview is Gerard van Rijen op 8 oktober 2019 onverwacht overleden, aan de gevolgen van aneurysma.

Terug naar verhalen