Erik van Gool

Vrijwilliger bij Stadscamping013 op het Van Gend en Loosterrein

Dit is een fantastische plek. De enige grote, open plek in de stad waar je in de zomer de zonsondergang kan zien. Als je hier zit is het net alsof je op vakantie bent.

‘Ik ben vrijwilliger bij Stadscamping013 op het Van Gend en Loosterrein. Ik heb het altijd leuk gevonden om kampementen te bouwen, want rondom de vuurkorf ontstaat community, aan tafel de verbroedering. Verschillen vallen weg. Op de Incubate camping was de jongste gast 17 jaar, de oudste een dame van 62 uit Texas. Er waren minstens tien nationaliteiten. Iemand uit Chili, maar ook veel bezoekers uit voormalige Oostbloklanden. En twee Schotten, precies in de week waarin het referendum over de Schotse onafhankelijkheid werd gehouden! We hebben er een hele avond over zitten discussiëren. De voors en tegens. Superinteressant. Superinteressante groep mensen.

We runnen de camping met een klein basisteam van 5 mensen en een club van 40 vrijwilligers die opgetrommeld kunnen worden als we open zijn. We hebben een sterke onderlinge band, ook al hebben we hele verschillende achtergronden. We hebben in 2014 twee keer een tijdelijke evenementen vergunning gehad, voor Festival Mundial en Incubate. We hopen op een meer duurzaam bestaan.... We zouden open willen zijn van mei-september tijdens het festivalseizoen: van Roadburn tot Incubate. Wij zien een absolute behoefte aan een stadscamping. We krijgen wekelijkse verzoeken voor reserveringen van clubs, sportverenigingen, scouting, studenten. We zijn flexibel. Ook al onze spullen zijn dat. We willen in alle opzichten meewerken.’

Terug naar verhalen