Guido van den Hout

Skater

“Skaten is echt mijn sport. Als m’n hoofd te vol is, als ik ergens mee zit, ga ik skaten en ben ik het zo weer kwijt. Mijn favoriete truc is de tuckney, waarbij je door de lucht vliegt met lekker veel snelheid. Het Ladybird Skatepark in de Hall of Fame heeft een toffe baan en is één van de gezelligste parken van Nederland. Ik zie er m’n vrienden, ik kom er graag, we maken er altijd weer iets leuks van.

Ik hou van sporten, ben begonnen met motorcross en BMX. Later, bij het inline skaten noemden ze me de ‘Rocket Boy’. Sinds m’n 12e ben ik aan het skateboarden, en dat gaat goed. Ik word gesponsord door de Kingdom Skateshop. Ook heb ik meegewerkt aan een reclamefilmpje voor de C1000 dungan. Dat was gaaf om te doen. De vergoeding die ik ervoor kreeg heb ik op mijn spaarrekening gezet. Ik skate meestal 3 dagen in de week, en met vakanties bijna elke dag, maar ik doe niet mee aan wedstrijden: ‘Winnen, winnen, winnen’ zegt me niks.

Ook geef ik skateles bij Ladybird Skatepark. Het leukste zijn de jongere kids, die hebben totaal geen angst, die kan je alles leren. Ik zeg altijd tegen ze: ‘Je moet niks, je mag het’. Want plezier is het allerbelangrijkste.”

Terug naar verhalen